Palvelukokonaisuudet
SEAMK Food Labs tarjoaa yrityksille käytännönläheisiä tutkimus- ja kehittämispalveluja koko ruokaketjun varrelle. Teemme muun muassa konsultaatioita, selvityksiä ja alkutuotannon viljelykokeita sekä muita asiantuntijatoimeksiantoja yritysten tarpeiden mukaan.
Tälle sivulle on koottu esimerkkejä prosessitestaukseen liittyvistä palvelupaketeista eri kokoluokissa. Palvelun sisältö ja laajuus sovitaan aina yrityksen tavoitteiden mukaan. Paketit havainnollistavat, mitä eri kokoluokan kokonaisuuksilta voi odottaa ja miten ne eroavat toisistaan.
Hinnat ja tarkempi sisältö määritellään tapauskohtaisesti, joten pyydä tarvittaessa erillinen tarjous.
S-kokoluokan paketti:
Ennakkovalmistelut (max 2 htp): Projektin toteutuksen suunnittelu, resursointi ja aikataulutus yhdessä asiakkaan kanssa. Ennakkovalmistelut voivat sisältää esimerkiksi lyhyen selvityksen tutkittavaan aiheeseen liittyvään kirjallisuuteen tutustumalla, raaka-aineiden hankinta ja konkreettisia koeajoja valmistelevia toimenpiteitä.
Pilotointikoeajot (2 pilotointipäivää laboratoriolla, 1htp/pv): Laboratoriotilan käyttö elintarvikeprosessoinnin testaukseen SEAMK-asiantuntijan ohjaamana. Koeajot voidaan suorittaa toimeksiantona tai yrityksellä on mahdollisuus osallistua koeajopäiviin. Koepäiviin on mahdollista liittää lyhyitä yksinkertaisia mittauksia ja analytiikkaa koeajojen lomassa esim. kuiva-ainepitoisuuden määrittäminen tuotenäytteestä.
Projektin päättäminen ja raportointi (max 1 htp): Asiakkaan kanssa sovitaan raportoinnin laajuudesta sekä määritetään asiakkaalle relevanteimmat raportoitavat tulokset. Tulosten kokoaminen raporttiin voi sisältää esim. ajoparametrit, data, analyysi kokeen onnistumisesta sekä ehdotuksia jatkokehitykselle. Tuotenäytteiden toimittaminen asiakkaalle.
Yhteenveto: Kevyt ja rajattu kokonaisuus, jolla voidaan arvioida, onko tuoteidea tai konseptin jatkokehittäminen perusteltua. Sopii tilanteisiin, joissa halutaan tukea päätökselle, kannattaako panostaa laajempaan kehitysprojektiin.
M- ja L-kokoluokan paketit:
Laajemmat palvelupaketit sisältävät pääosin samaa sisältöä kuin prosessitestauksen S-paketti, mutta tutkimusta, pilotoitavan prosessin optimointia ja muita sovittuja toimenpiteitä sisältyy pakettiin enemmän. M- ja L-kokoluokan pakettien erot liittyvät erityisesti käytettävissä olevaan työaikaan, analytiikan laajuuteen ja kokeellisten kehityskokeiden määrään.
Taustoitus ja suunnittelu: Kokonaisuutta räätälöidessä ja suunnitellessa korostuu projektin tavoitteiden määrittäminen asiakkaan tarpeiden ja prioriteettien mukaisesti. Paketissa voidaan rajata tutkittavaa aihetta, pilotoitavaa prosessia ja analytiikkaa sekä sopia, miten kehitystyötä arvioidaan onnistuneeksi. Projektille suunnitellaan aikataulutus, resursointi ja sovitaan projektin etenemisen seurannasta yrityksen kanssa.
Kehitystyö ja koeajot: Prosessikehitystyötä tehdään SEAMK Food Labs -vastuuhenkilön koordinoimana ja resurssit mitoitetaan projektin laajuuden mukaisesti. Kehitystyön etenemistä dokumentoidaan ja suunnitelmaa päivitetään projektin edetessä. Laajempi kehitystyöprojekti mahdollistaa aihepiirin syvällisemmän tarkastelun sekä valmistusprosessin ja tuotteen optimoinnin. Yrityksen osallistuminen kehitystyöhön sovittavissa yrityksen toiveiden mukaisesti.
Projektin päättäminen ja raportointi: Projektin päättyessä tulokset raportoidaan projektin alussa sovittujen rajausten mukaisesti. Projektiraporttiin voidaan sisällyttää analyysin, prosessidatan ja tulosten lisäksi esimerkiksi suunnitelma valmistusmittakaavan skaalaukselle.
Yhteenveto: Laajempi malli, jossa on enemmän aikaa ja asiantuntijaresurssia testata vaihtoehtoja, rajata pois heikkoja ratkaisuja ja viedä toimivia eteenpäin. Projektia voidaan syventää vaiheittain kohti lopullista tuotetta ja varmistaa, että valittu suunta kestää jatkokehityksen.
Ota yhteyttä SEAMK Food Labsiin, niin määritellään yhdessä kehitysprojektin tarve ja valitaan siihen sopiva kokonaisuus.
Yhteydenotot:
Sähköpostilla osoitteeseen: foodlabs(a)seamk.fi
Puhelinnumeroon: +358406807538
Sijaintimme:
SEAMK Kampuksella Seinäjoella
Kampusranta 9-11
60320 Seinäjoki
Katso tarkemmat sijainnit täältä.
Tämä verkkosivusto on tuotettu osana Future Frami Food Lab -kehittämishanketta.
Future Frami Food Lab on EAKR-rahoitteinen hanke. Hankkeen päätavoitteena on lisätä Etelä-Pohjanmaan roolia ruokamaakuntana sekä johtavana elintarviketeknologian ja prosessien osaajana Suomessa ja kansainvälisesti merkittävänä toimijana sekä vahvistaa SEAMK Food Labsin roolia elintarviketeknologioiden ja -prosessien testausalustana ja alan tunnistettuna osaamiskeskittymänä.
