Palvelut - SeAMK Food Labs

Palvelut

AgroLab-palvelut

  • Droonilla tehtävät peltolohkojen kartoitukset kasvinviljelyssä (RBG-kartat, NDVI-kartat)
  • Biomassakarttoihin ja peltohavaintoihin perustuvat pellon kasvukuntoanalyysit (ml. vesitalous ja rakenne) sekä niiden pohjalta tehtävät parannustoimenpide-ehdotukset yhdessä viljelijän kanssa.
  • Maahengitysmittaukset Licor-laitteella peltolohkoilla (CO2– päästöt)
  • Viljelykokeet ja -kokeilut. Pelloilla tehtävien erilaisten kasvinviljelyyn liittyvien toimenpiteiden (kasvilajit ja -lajikkeet, seoskasvustot, lannoitus, kasvinsuojelu yms.) vertaaminen ja mittaaminen koekalustolla ja laitteilla.

Ilmasto-osaaminen, kestävä kehitys

  • Hiilineutraaliuteen ja vähähiilisyyteen liittyvät koulutus- ja laskentapalvelut
  • Maaseutuyritysten uusiutuvan energian potentiaalikartoitukset
  • Kuntien ja seutukuntien energiaselvitykset
  • Turvetuotannosta vapautuvien alueiden jatkokäyttömahdollisuuksiin liittyvät kartoitukset ja koulutus

Kemian ja mikrobiologian laboratoriopalvelut

Kemian laboratorio on varustettu analyyttisen kemian laitteistolla. Mikrobiologian laboratorion puolelta löytyy valmiudet erilaisiin mikrobiologisiin määrityksiin, molekyylibiologisiin analyysimenetelmiin, sekä mikrobien tuottamiseen fermentoimalla.

  • Prosessiteknologiset määritykset

    Raaka-aineiden teknologisten ominaisuuksien määritykset

    • Vedensidontakyky
    • Liukoisuus
    • Emulgointikyky

    Tuotteiden rakenteen määritys

    • Tuotteen rakenteellisten ominaisuuksien määrittäminen TA-rakennemittarilla
    • Viskositeetin määritys
    • Veden aktiivisuus
    • Elintarvikkeiden rakenne (VP-SEM, valomikroskoopit, stereomikroskooppi)
    • Värimittaukset
    • Hyperspektrikuvantaminen

    Mikrobiologiset määritykset tuotekehityksessä

    • Perusmikrobiologiset määritykset: bakteerien, homeiden, hiivojen ja hygieniaindikaattorien kokonaismäärät
    • Mikrobiologisten pikamenetelmien hyödyntäminen elintarviketuotannossa
    • Tuotteiden säilyvyyskokeita: sekä säilyvyys ilman kontaminanttien lisäystä että valituilla saastuttajamikrobeilla
    • Prosessiparametrien seuranta esim. vesi-, ilma- ja pintapuhtausmäärityksillä ja voimme myös järjestää työtapa- ja hygieniakäytännetestausta

    Viljan leivontaominaisuudet, erikoistuotteiden valmistus ja testaus

    • Viljan leivontaominaisuuksien määrittäminen. Erilaisten erikoisseosten sekä gluteenittomien tuotteiden leivontaominaisuuksien testaaminen ja kehittäminen.
    • Sakoluvun määrittäminen

    Kemialliset määritykset

    • Peruskemialliset menetelmät
    • NIR-analysaattorin standardikäyrien tekeminen eri raaka-aineille
    • UHPLC-analyysit: aminohappo-, hiilihydraatti- ja proteiinianalyysit

Elintarvikkeiden valmistusprosessien pilotoinnit

SeAMK Food Labs:ien elintarvikkeiden prosessilaboratorioilla voidaan opetuksen lisäksi harjoittaa pienen mittakaavan elintarvikkeiden valmistusprosessien pilotointia ja siihen liittyvää tutkimusta yhdessä SeAMKin ruoka-alan asiantuntijoiden kanssa.

Palveluihin on mahdollista sisällyttää prosessiteknologisia määrityksiä, raaka-aineiden teknologisten ominaisuuksien määrityksiä, valmistusprosessien pilotointia laboratorio- ja pilot-mittakaavassa, hygieenisen tilan- ja laitteidensuunnittelu, sekä erikoistuotteiden valmistusta ja testausta.

  • Tuotekehitykseen ja suunnitteluun liittyvät palvelut SeAMK Food Labs:lla

    Hygieeninen tila- ja laitesuunnittelu

    • Suunnitteluapua hyvät hygieniakäytänteet täyttävien elintarviketuotannossa käytettävien tilojen ja laitteiden osalta esim. elintarvikevalmistustilan kuten suurkeittiön ja helpommin pestävien laitteiden suunnittelussa.
    • Ohjeistusta elintarviketilojen rakentajille ja laitteiden valmistajille.
    • Hygieniatilojen simulointi

    Aistilaboratoriopalvelut (mm. aistittava laatu)

    Tuotteiden aistittavan laadun varmentaminen ja kehittäminen

    Makutestit opiskelija- ja /- tai henkilökuntapaneeleilla

    Valmistusprosessien pilotointiskaalan testaus

    • Liha-, maito-, vilja-, ja elintarviketeknologian prosessit
    • Märkä- ja kuivaprosessi
    • Tuotepilotoinnit laboratorio ja pilot-mittakaavassa
    • Esimerkkejä: kasvisproteiini tuotteiden teksturointi, kaurajuoman valmistus, nesteiden homogenoiminen, pastörointi, lihavalmisteiden prosessointi, leipomotuotteiden valmistus, elintarvikkeiden kypsytys.

    Konsultaatiopalvelut

    • Konsultaatiopalveluita kokonaisvaltaisesti tuotteiden suunnitteluun, laadunvarmistamiseen sekä tilojen- ja laitteidensuunnitteluun.
    • Yrityskoulutuspalvelut räätälöidysti

Opetusravintola Prikan palvelut

  • Suurkeittiö- ja ravintolatuotteiden testaus
  • Kuluttajalähtöinen osallistava testausympäristö
  • Tilausravintolatapahtumat/yksityistilaisuudet
  • Lue lisää Prikan omilta verkkosivuilta

Muut ruokapalveluihin liittyvät palvelut

  • Ravitsemusasiantuntijapalvelut
  • Hävikkikartoitus
  • Menuanalyysi ravintolan ruokalistasta
  • Ravintolasalin pöytäjärjestyksen optimointi

Yhteydenotot:

Yhteyttä voit ottaa lomakkeella tästä
Sähköpostilla osoitteeseen: foodlabs(a)seamk.fi
Puhelinnumeroon: +358406807538

Sijaintimme:

SeAMK Kampuksella Seinäjoella
Kampusranta 9-11
60320 Seinäjoki
Katso tarkemmat sijainnit täältä.


Tämä verkkosivusto on tuotettu osana Future Frami Food Lab -kehittämishanketta.

Future Frami Food Lab on EAKR-rahoitteinen hanke. Hankkeen päätavoitteena on lisätä Etelä-Pohjanmaan roolia ruokamaakuntana sekä johtavana elintarviketeknologian ja prosessien osaajana Suomessa ja kansainvälisesti merkittävänä toimijana sekä vahvistaa SeAMK Food Labsin roolia elintarviketeknologioiden ja -prosessien testausalustana ja alan tunnistettuna osaamiskeskittymänä.