Laitekanta - SeAMK Food Labs

Laitekanta

Analyysilaboratorioiden laitekantaa sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia

  • Jauhojen ja taikinan ominaisuuksien määritys (sakoluku, venytysvastus, viskositeetin muutos, lisätyn veden absorptiokyky)
  • Mikroskopointi (valo- ja stereo)
  • Kemialliset analyysit: Kjeldahl (typpi = prot.), Soxhlet (rasva) nitraatti ja fosfaatti (spektrofotometri), suolan määritys (titraus), pH ja johtokyky.
  • Rakennemittaus, TA-XT (TPA ja Warner-Bratzler, Allo-Kramer ym.) vastuksen selvittämiseen
  • Elintarvikkeen aktiivisen veden sekä kosteuspitoisuuden määritys
  • Sentrifugointi nesteen ja kuiva-aineen erotukseen
  • Hyperspektrikuvantaminen + värimittaus
  • Lämpökaapit ja kuivapoltto
  • Autoklaavit sterilointiin
  • Ultrapuhtaan veden tuotanto
  • Pikatestit (NIR -> kosteus, rasva, proteiinit)
  • Massaspektrometri (elintarvikkeen koostumuksen tutkiminen)
  • Nestekromatografia (orgaanisten yhdisteiden tutkiminen)
  • Fermentori (esim. maitohappobakteerien kasvatus kontrolloidussa olosuhteissa)
  • Mikrobiologiset analyysit (maljaus, kokonaismikrobit ja/tai selektiiviset mikrobit elintarvikkeista tai vesinäytteistä)

Prosessilaboratorioiden laitekantaa sekä niiden hyödyntämismahdollisuuksia

  • Taikinan valmistus, nostatus ja muovaaminen
  • Märkä- ja kuivaekstruusiolle soveltuva kaksoisruuviekstruuderi
  • Homogenointi (max. 1000 bar)
  • Rasia-, pussi- ja vakuumipakkaus + suojapakkaaminen sekä seoskaasun mittaaminen suoraan pakkauksesta
  • Maltaiden karkeajauhatus, mäskäys, jäähdytys, fermentointi, suodatus, hiilihapotus ja pullotus
  • Lämpökäsittely pastöroinnilla
  • Kypsytyskaapit (lämpötilan ja ilmankosteuden säätömahdollisuus)
  • ”Ilmavien” tuotteiden valmistus esim. rahka tai jäätelö Aeromixillä
  • Hedelmien ja marjojen koneellinen murskaaminen ja prässääminen
  • Lämmin- ja pakkaskuivaus esim. kasveille, hedelmille ja marjoille
  • Lihakutterit ja lihamylly
  • Sekoitus- ja homogenointilaitteet
  • Lämpöhauteet tasaiseen lämmön säätöön esim. sous vide –kypsennykseen
  • Sentrifugi erottamaan eri tiheyksiä nesteestä esim. simuloimaan säilytyksen aikana tapahtuvaa erottumista
  • Refraktometri brix-mittaukseen
  • Yleiskoneet
  • Tarkkuusvaa’at
  • Hellat ja yhdistelmäuunit lämmön- ja kosteudensäädöllä
  • Jää- ja jäähdytyskaapit
  • Pakastimet ja syväjääpakastin (-80 °C)
  • Erillisessä jauhatustilassa jyvien seulonta ja jauhanta

Simulaatiolaboratorio

  • Valvomo prosessinohjauksen simulointiin
  • Viskometri, newtonilaisten ja ei-newtonilaisten nesteiden mittaaminen
  • Dataloggerit lämpötilaseurantaan

Yhteydenotot:

Yhteyttä voit ottaa lomakkeella tästä
Sähköpostilla osoitteeseen: foodlabs(a)seamk.fi
Puhelinnumeroon: +358406807538

Sijaintimme:

SeAMK Kampuksella Seinäjoella
Kampusranta 9-11
60320 Seinäjoki
Katso tarkemmat sijainnit täältä.


Tämä verkkosivusto on tuotettu osana Future Frami Food Lab -kehittämishanketta.

Future Frami Food Lab on EAKR-rahoitteinen hanke. Hankkeen päätavoitteena on lisätä Etelä-Pohjanmaan roolia ruokamaakuntana sekä johtavana elintarviketeknologian ja prosessien osaajana Suomessa ja kansainvälisesti merkittävänä toimijana sekä vahvistaa SeAMK Food Labsin roolia elintarviketeknologioiden ja -prosessien testausalustana ja alan tunnistettuna osaamiskeskittymänä.