Koulutus - SeAMK Food Labs

Koulutus

SeAMK Food Labsin toiminta nojaa laadukkaaseen osaamiseen ja koulutukseen. Koulutamme alalle ja alueelle osaajia, jotka luovat kestäviä ruokaratkaisuja huomisen yhteiskuntaan – tämä on toimintamme selkäranka. Opiskeluihin sisältyy työelämän harjoittelujaksoja, teoriaopintojen osana käsiteltävää tieteellisiä teorioita testataan käytännössä SeAMK Food Labs oppimisympäristöissä osana kursseja ja projektiopintoja. Opiskelijoiden opinnäytetyöt tehdään suurimmilta osin suoraan yrityksille tai yleisesti työelämälle hyödynnettäväksi. Tällä sivulla löydät kuvailuja minkälaisia ruoka-alan opiskelijatoimeksiantoja SeAMKin kanssa on mahdollista tehdä.

Opiskelijatoimeksiantomahdollisuuksia yrityksille

Tarjolla on useita erilaisia opintojaksoja ja harjoitustyön aiheita. Yritys voi antaa yhden tai useamman toimeksiannon. SeAMK ruoka-alan opiskelijat laativat yksilötyönä tai ryhmissä opintojakson osana räätälöidyn harjoitustyön yhdessä toimeksiantajan kanssa opettajan sparraamana. Osallistuminen on maksutonta.

  • Miten pääsee mukaan?

    Ota meihin yhteyttä

    • Täytä yhteydenottolomake
    • Kuvauksessa anna lyhyt kuvaus yrityksestä
    • Kuvaus toimeksiantotyön aiheesta ja laajuudesta
    • Yrityksen yhteyshenkilön nimi, jolta saa lisätietoja

    Yrityksen yhteyshenkilö

    • tarkentaa ideaa opettajan kanssa ennen opintojakson alkua
    • osallistuu aiheiden esittelyyn opintojakson alussa
    • antaa opiskelijoille riittävästi tietoa harjoitustyötä varten toteutuksen aikana
    • arvioi tutkimuksen onnistumisen yrityksen näkökulmasta
    • osallistuu raporttien esityksiin opintojakson lopussa

    Opintojakson aikana opettaja ohjaa prosessia. Ota rohkeasti yhteyttä nimettyyn opettajaan ja ehdota toimeksiantoasi.

Rekrytoi ruoka-alan harjoittelija!

Tietoa eri koulutusohjelmien työelämäharjoittelujaksoista.

  • Restonomiopiskelijoiden työelämäharjoittelut

    Restonomiopiskelijoiden perusharjoittelu: Harjoittelupaikaksi hyväksytään julkinen tai yksityinen ateriapalveluita tuottava yritys, jossa ateriasuoritteita on vähintään 100 / pv. Harjoittelijan tehtäviin kuuluvat ruoan valmistus ja asiakaspalvelu.

    Restonomiopiskelijoiden syventävä harjoittelu: Restonomiopiskelijat suorittavat syventävän harjoittelun osana restonomiopintojaan. Harjoittelun työtehtäviin kuuluvat esim. marata-alan esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tuotekehitys- tai suunnittelutehtävät.

    Ilmoittautuminen ja lisätietoja paula.juurakko@seamk.fi

  • Agrologiopiskelijoiden työelämäharjoittelut

    Agrologiopiskelijoiden maatilaharjoittelu: Agrologiopiskelijat suorittavat maatilaharjoittelun osana ensimmäisen vuoden agrologiopintojaan. Harjoittelun työtehtäviin kuuluvat esim. maatilan keskeiset työt tehokkaita, turvallisia ja ympäristön huomioon ottavia työtapoja käyttämällä. Ota rohkeasti yhteyttä mikäli haluat toimia harjoittelutilana!

    Ilmoittautuminen ja lisätietoja jussi-matti.kallio@seamk.fi tai 04o6807150

    Agrologiopiskelijoiden erikoistumisharjoittelu: Agrologiopiskelijat tekevät erikoistumisharjoittelun osana kolmannen vuoden opintoja. Harjoittelun tarkoituksena on lisätä opiskelijan oman alan osaamista. Ota yhteyttä. Kerron mielelläni asiasta lisää ja tiedotan opiskelijoille harjoittelupaikoista.

    Ilmoittautuminen ja lisätietoja marjo.latva-kyyny@seamk.fi tai 040 830 0423

  • Elintarviketekniikanalan opiskelijoiden työharjoittelut

    Bio- ja elintarviketekniikan insinööriopiskelijat: suorittavat työharjoittelun osana kolmannen vuoden opintojaan. Harjoittelun työtehtävät voivat liittyä esim. esimies-, neuvonta-, markkinointi-, tuotekehitys-, suunnittelu-, valvonta- ym. tehtäviin. Ota rohkeasti yhteyttä, mikäli yritykselläsi on tarjota harjoittelupaikka! työjakso on 5 kk pituinen ja yleensä kevätlukukaudella tammi-toukokuussa.

    Ilmoittautuminen ja lisätietoja matti-pekka.pasto@seamk.fi

    Agri-Food Engineering -opiskelijat:

Ruoka-alan opiskelijoiden opinnäytetyöt

Laajempia tutkimus- tai kehittämiskokonaisuuksia voi tarjota opinnäytetyön aiheeksi. Esimerkiksi selvitys-, tuotekehitys ja suunnittelutyö.

  • Opinnäytetyön tekemiseen on hyvä varata aikaa 6-9 kk
  • Selvitysosio voi valmistua hieman tätä nopeamminkin
  • Työn laajuus on 15 opintopistettä, mikä vastaa noin 400 tuntia työtä

Opiskelijat ovat neljännen vuoden opiskelijoita ja  aloittavat opinnäytetöitä ympäri vuoden, mutta lukuvuoden alussa on suurempi todennäköisyys löytää tekijä. Toimeksiantajana voivat olla joustavasti yritykset, kunnat, yhdistykset, hankkeet tai muut organisaatiot.

Lue lisää SeAMKin opinnäytetöistä ja ilmoittaudu toimeksiantaksi lomakkeella.

Muut toimeksiannot opiskelijoille osana eri opintokokonaisuuksia

  • Tuotekehitysopintojakso

    Bio- ja elintarviketekniikan opiskelijoilla

    • Kolmannen vuoden opiskelijat toteuttajana
    • Yritykset voivat tiedustella yhteistyöprojektia omalle tuotteelle
    • Opintojakso sisältää koko tuotekehitysprojektin ideasta lopputuotteeksi sisältäen esimerkiksi markkinatutkimuksen
  • Innovaatioviikko
    • 800 eri alojen ensimmäisen vuoden opiskelijaa
    • Toimeksiantajan kehittämishaasteiden parissa työskentelee 60–70 opiskelijaa, jotka on jaettu pienempiin monialaisiin ryhmiin.
    • Muista opiskelijayhteistöistä poiketen, innovaatioviikon osallistumismaksu on 250 €.
  • Projektiopinnot
    • Toisen vuoden opiskelijat toteuttajana
    • 1–2 kk pituinen työjakso
    • Yritysten, hankkeiden ja yhdistysten projektit

Yhteydenotot:

Yhteyttä voit ottaa lomakkeella tästä
Sähköpostilla osoitteeseen: foodlabs(a)seamk.fi
Puhelinnumeroon: +358406807538

Sijaintimme:

SeAMK Kampuksella Seinäjoella
Kampusranta 9-11
60320 Seinäjoki
Katso tarkemmat sijainnit täältä!


Tämä verkkosivusto on tuotettu osana Future Frami Food Lab -kehittämishanketta.

Future Frami Food Lab on EAKR-rahoitteinen hanke. Hankkeen päätavoitteena on lisätä Etelä-Pohjanmaan roolia ruokamaakuntana sekä johtavana elintarviketeknologian ja prosessien osaajana Suomessa ja kansainvälisesti merkittävänä toimijana sekä vahvistaa SeAMK Food Labsin roolia elintarviketeknologioiden ja -prosessien testausalustana ja alan tunnistettuna osaamiskeskittymänä.